Pihak TEGAS Community Innovative Learning (TCIL) telah dijemput untuk mengadakan pameran bersempena Hari Kerjaya, Pendidikan dan Hari Terbuka Pejabat Pendidikan Daerah Sibu 2023 pada 9hb & 10hb September 2023 bertempat di Dewan Canselor Tun Abdul Taib Mahmud , Universiti Teknologi Sarawak (UTS), Sibu.

Program ini bertujuan untuk menyebarkan maklumat mengenai peluang-peluang kerjaya dan pendidikan kepada pelajar lepasan sekolah serta peluang melanjutkan pelajaran termasuk mengikuti kursus-kursus kemahiran. Selain itu, Hari Terbuka ini juga bertujuan untuk menjawab secara terus persoalan dan pertanyaan masyarakat awam oleh sektor-sektor berkenaan di Pejabat Pendidikan Daerah Sibu.

Program ini merupakan anjuran bersama Pejabat Pendidikan Daerah Sibu, Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak, Yayasan Sarawak dan Universiti Teknologi Sarawak.

Terima kasih kepada pihak Pejabat Pendidikan Daerah Sibu kerana telah menjemput pihak TEGAS Community Innovative Learning (TCIL) untuk turut sama memeriahkan program ini!

#TEGASCommunityOutreach

#DigitalInnovation4All